“Ще има много голямо политическо значение кой ще е втори,

...
 “Ще има много голямо политическо значение кой ще е втори,
Коментари Харесай

Вотът в София ще доведе до проблеми за Нинова и Борисов. Какво ...

  “Ще има доста огромно политическо значение кой ще е втори ”, счита журналистът Асен Григоров .

“Няма огромно значение кой ще е вторият, който ще се яви на балотаж, поради огромната преднина на първия ”, счита обаче общественият антрополог Харалан Александров.

“Тримата най-подкрепени претенденти в София са представители на новото потомство ”, означи политологът Стойчо Стойчев.

“На множеството места балотажът ще бъде сред дясно и център. Решаващо ще бъде държанието на националистическия електорат ”, социологът Андрей Райчев.

Какво се случи в петък?

“Случи се надменност, която докара до активизиране на двата електората. Глупостта е да снимаш, да влачиш някакви флашки ”, счита Александров.

Политологът Татяна Буруджиева и журналистът Асен Игов се съгласиха, че изборните правила имат потребност от смяна - архаичните забрани върху оповестяването на резултатите от медиите съгласно тях би трябвало да отпаднат.

Дотук обаче единодушията в ефира на NOVA завършиха. 

“Със сигурност има тежко, ужасно нарушаване, на което синият електорат не реагира наказателно, а с готовност ”, добави Райчев. 

“Аз имам напълно различен прочит ”, уточни Асен Григоров. “В тази милиционерска страна всичко гадно, което има да се случва, се случва в петък. Българският петък е доста значим. Един заместник-министър е направил запис. Засега нямаме удостоверение за това, четем го в отчет на ДАНС. Да допуснем, че той е направил нещо. Не може председателски съвет да се занимава с избори! ”.

“Сглобката има цена. Тази история направи по този начин, че цената за сглобката не я заплаща синьото. Това обаче е пирова победа ”, счита Райчев.

“Десет години по-късно още веднъж имаме Костинброд и още веднъж основно лице е Росен Желязков - тогава като секретар на Народно събрание, в този момент като ръководител на Народно събрание ”, уточни Стойчев.

“Дестабилизацията в България е доста скъпа за Кремъл ", акцентира Асен Игов, разяснявайки аргументите са петъчния скандал, който докара до анулация на машинния избор при гласуването ни за кметове и общински съветници през днешния ден.  

 

Какво избра София довечера?

 

" Второто място на Ваня Григорова не изненадва, тъй като тя обира протестен избор ", счита Харалан Александров.

 

" Няма да е безпроблемно за Терзиев, в случай че Григорова е на втори тур. Нейния избор е мажоритарен избор директно към нея. Резултатите, в случай че се запазят такива, могат да доведат до проблеми за Нинова и Борисов ", счита Асен Григоров. При Борисов - поради претендента на ГЕРБ и опцията да не стигне до балотаж. За Нинова - заради обстоятелството, че е за Григорова, не за Българска социалистическа партия, които се показват едва из страната. 

 

" Това е мажоритарна акция на Григорова. Не считам, че това е протестен избор, а по-скоро е израз на огромните разлики в живота на София. На втори тур, тя е по-опасният претендент за Терзиев от Хекимян. Именно на втори тур би могла да получи протестен резултат ", уточни Татяна Буруджиева. 

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР